Lagt i handlekurven
Fortsett å handle
Gå til kassen

Borsett

Et bor sett er en samling borer i ulike størrelser. Borsett for metall finnes i ulike typer og design, men de vanligste borsett for metallbearbeiding er produsert av HSS. Et typisk borsett inneholder en serie borer fra en minste diameter til en største med ulike trinn, ofte 0,5 mm eller 0,1 mm.

Les mer
    Vi finner ikke produkter som matcher utvalget.

     


    Borsett for metall finnes i ulike design og kvaliteter. En vanlig faktor som påvirker kvaliteten på et bor sett, er sliping av boret. Et borsett av høy kvalitet for metall vil ha velslipte borevinkler og skarpe skjærekanter for å minske risikoen for avskalling og skade på materialet som bores. Vår leverandør RUKO har borer til høy kvalitet og gode priser.

     


    En annen faktor som påvirker slitasjen på boren, er hvilket materiale du skal bore i. Hvis du skal bore i harde materialer, kreves det også hardere borer, f.eks. TiN-belagte borer eller solid TiN. For å forlenge levetiden på ditt borsett er det viktig å bruke skjærevæske eller smøremiddel, som gjør at varmeutviklingen blir mindre og boren ikke slites like mye.

     


    Når du skal velge borsett, er det viktig å tenke på hvilke prosjekter du skal bruke borsett til. Skal du bore i harde metaller, bør du velge et mer solid borsett. Skal du bore dype hull, må du velge et borsett med lengre bor. Hvis du planlegger å bruke borsett regelmessig, er det lurt å investere i et borsett av høy kvalitet. Et godt borsett vil holde lenger og gi deg mer nøyaktige mål. Dette sparer tid og penger på lang sikt.

     


    Vi har også borsett med spesialverktøy, for eksempel koniske borer og trinnbor som brukes for å bore hull med ulike størrelser eller former. Disse finner du her.