Lagt i handlekurven
Fortsett å handle
Gå til kassen

Lær deg forskjellen på forskjellige gjengebakke

Det produktet de fleste tenker på når de hører ordet gjengebakke, er antagelig et vanlig rundt et. Men gjengebakke finnes i flere varianter, og vi på Schuchardt Maskin kan i tillegg tilby både heksagonale og delte gjengesnitt. I denne guiden presenterer vi forskjellige typer gjengebakke og forklarer hva som skiller dem fra hverandre.

Rundt gjengebakke, Form A

Runde gjengebakke av typen Form A ser ved første øyekast ut som de av typen Form B. Men de har ingen gjennomgående åpning, derfor kalles de også Form A splitt. Delingen gjør det mulig å justere gjengens størrelse ved enten å øke eller redusere gjengebakkets diameter.

Rundt gjengebakke, Form B

Runde gjengebakke av typen Form B er den vanligste typen gjengebakke. Dersom det ikke stilles særskilte krav til selve arbeidsprosedyren, fungerer dette gjengebakket utmerket til de fleste arbeider. Disse finnes også for venstregjenger.

Heksagonalt gjengebakke

Også kalt rensemytter har en heksagonal form og som navnet tilsier, seks kanter. Det finnes ingen gjengejern du kan bruke til denne, tanken er heller at du skal spenne det fast i f.eks. en skrustikke.

 

Relaterte produkter