Lagt i handlekurven
Fortsett å handle
Gå til kassen

Rett kappeskive gir finere sluttresultat

Å bruke rett kappeskive påvirker utvilsomt resultatet. Og når resultatet ikke blir som ønsket, gjelder det å forstå hvilke endringer som må gjøres. I visse tilfeller vil det kanskje være bedre å ha flere kappeskiver å bytte mellom, i stedet for én generell som fungerer så noenlunde for de ulike arbeidene som gjøres. Sjekk vår guide for valg av kappeskiver for tips!

Velg rett kappeskive utfra materialet du bruker

Et første valg du må gjøre når det det kommer til kappeskiver, bestemmes av hvilket materiale det er som skal bearbeides.

I Schuchardt Maskins sortiment finner du kappeskiver som egner seg for jern og stål av HSS-kvalitet, industri-stålkappeskiver med spesielt hardmetall for tøffere bearbeiding samt kappeskiver særskilt egnet for aluminiumsbearbeiding og plast tynnere enn 7 mm. Det er derfor viktig å ha noenlunde peil på hva kappeskiven skal brukes til.

Størrelsen på selve kappeskiven avhenger av hva som passer i sagen – det bør stå på sagen eller i tilhørende manual.

Kappeskivens tanndeling

Når det kommer til tanndelingen blir det straks mer komplisert. Men en grunnregel du kan følge er at jo finere snitt du ønsker, jo tettere skal tennene på kappeskiven stå.

Tett tanndeling er vanligst for tynnere materiale. For tykkere materiale er det tvert imot bedre med færre tenner. Og jo raskere du ønsker kappingen skal gå, desto grovere tenner skal kappeskiven ha.

I tabellene vises de anbefalingene som gis for tanndeling utfra kappeskivens størrelse, materiale og godstykkelse. Anbefalingene gjelder for våre HSS-DM05-kappeskiver fra italienske Taube.

Kapping av rør/profil

Kapping av solid materiale

Les gjerne vår store guide for valg av båndsagblad med tips om hva som er lurt å tenke på når du skal kjøpe sagblad.

Relaterte produkter